Forgalomkorlátozások a város napja miatt

2022. május 21-én a Város napja elnevezésű rendezvény miatt forgalomkorlátozásokat vezetnek be, melyek az 1-es járatunkat érintik.

A május 21-i város napi felvonulás miatt lezárják a Pollack Mihály utca-Építők útja kereszteződés, az Építők útját, az Építők útja-Kishegyi út kereszteződést, a Kishegyi utat a Barátság útjáig, valamint a Barátság útját az Atom térig 9 órától 10 óráig.

A lezárás ideje alatt az 1-es vonal járatai módosított útvonalon fognak közlekedni. Az autóbusz-állomás irányából érkező buszok nem kanyarodnak be az Újtemplom utcára, hanem végigmennek a Tolnai úton, majd a Kölesdi útra fordulva a nyugati elkerülő úton közelítik meg a Kishegyen lévő, Gesztenyés úti végállomást. A Gesztenyés útról indulva megállnak a Jedlik Ányos utcánál, majd tovább haladnak egyenesen az elkerülőn, és a Kölesdi úton keresztül jutnak el a Tolnai útra. Mindkét irányban kimaradnak tehát a következő megállóhelyek: Újtemplom utca, Újtemplom utca 28., Barátság útja, Építők útja, Építők útja 35., Pollack Mihály utca, Móricz Zsigmond utca.

Az érintett járatok a következők:

  • A Gesztenyés utcai végállomásról induló 9:15-ös és 9:45-ös járatok
  • A Dunakömlőd, forduló végállomásról induló 8:45-ös, 9:15-ös és 9:45-ös járatok

A rendezvényről további információk a programfüzetben találhatók.