Lezárják a Szent István teret

Tájékoztatjuk tisztelt Utasainkat, hogy 2022. július 16-án 17:00 és 23:00 óra közötti időszakban a IV. komolyzenei koncert elnevezésű rendezvény miatt lezárják a Szent István teret a Kossuth Lajos utca utcától a Szentháromság térig terjedő szakaszon. Ebben az időszakban autóbuszjárataink módosított útvonalon fognak közlekedni.

  • Az 1-es vonalon indított járatok a lezárás ideje alatt egyik irányban sem érintik a Táncsics utca, Orvosi rendelő, Dózsa György út 32., Szent István tér, valamint Anna utca megnevezésű megállóhelyeket. A módosított útvonal a Dózsa György út – Szent István tér – Deák Ferenc utca helyett a 6. számú fő közlekedési úton fog haladni.
  • A 3-as vonalon indított autóbuszjáratok az Autóbusz-állomásról történő indulás után – az 1-es helyijárati autóbuszokhoz hasonlóan – a 6. számú fő közlekedési úton közlekedve fogják megközelíteni az Malom-hegyet, így nem fogják érinteni a Gyógyfürdő, az Orvosi rendelő, a Dózsa György út 32., a Bástya utca, az Üstökös utca, a Nyár utca és a Szent István téri megállóhelyeket. Ehelyett a 6. számú fő közlekedési útról érkezve megállnak az Anna utcai megállóhelyen, majd onnan tovább közlekednek a Malom-hegy irányába.
  • Szintén a 3-as vonalon, de az ellenkező irányban indított, tehát az Öreghegy utca megnevezésű végállomásról induló járatok beközlekednek a hidegvölgyi városrészbe, majd a Szentháromság téren keresztül, az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti úton kiközlekednek a 6. számú fő közlekedési útra. Így érkeznek az Autóbusz-állomásra, miközben nem érintik a Szent István tér, Dózsa György út 32., Orvosi rendelő, Gyógyfürdő megállóhelyeket.