Megjelent a TraffiPaks

Elérhetővé váltak a Paksi Közlekedési Kft. utastájékoztató mobil applikációi, melyeket minden, okostelefonnal rendelkező utasunk használatba vehet.

Társaságunk egyik legfontosabb célkitűzése, melyet Paks Város Önkormányzata a cégalapításkor meghatározott, a helyi közösségi közlekedési szolgáltatás színvonalának növelése. Ezt célozta a városvezetés az elektromos buszok beszerzésével. Azon túl, hogy a helyben megtermelt zöld atomenergiából származó áram felhasználásának köszönhetően a járatszám növelése mellett is csökkentettük a település lokális környezetterhelését és a kilométerarányos költségeket, az elektromos autóbuszok üzemeltetése lehetővé teszi a városlakók és az utasok által tapasztalt zajterhelés minimalizálását is. Most újabb lépést teszünk a tulajdonos és az utazóközönség által jogosan elvárt magas minőségű szolgáltatásnyújtás további fejlesztésében.

A TraffiPaks nevű mobilapplikáció Android és iOS rendszerű okostelefonokra tölthető le a megfelelő alkalmazásbolton keresztül. Az appokban minden menetrendi információ megtalálható, és az utazás akár háztól házig történő megtervezése is lehetséges. Ezen felül azonban a legizgalmasabb szolgáltatás, ami Pakson először kerül bevezetésre, a valós idejű utastájékoztatás megvalósítása. Ennek köszönhetően utasaink ugyanazokból a forgalomirányítási rendszerből származó aktuális közlekedési adatokból láthatnak számukra releváns információkat, amikből diszpécsereink is dolgoznak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a program megmutatja az éppen úton lévő járatok aktuális pozícióját, valamint menetrend szerinti illetve a valós közlekedési körülmények figyelembe vételével becsült indulási és érkezési időpontját. A TraffiPaks funkcióinak többsége az asztali böngészőre optimalizált Utazástervező felületen keresztül is elérhető.

Bízunk benne, hogy utasaink megismerik és megszeretik a paksi közlekedést szolgáló TraffiPaks használatát, melynek további, széles körű fejlesztésére cégünk a most érkező tapasztalatok és konstruktív visszajelzések figyelembe vételével készül. Ehhez örömmel fogadjuk a felhasználók javításra és fejlesztésre irányuló véleményét a kapcsolati űrlapunkon keresztül, a „Mobilapp véleményezése” tárgy megjelölésével. Amennyiben hibát vagy rendellenes működést tapasztalnak, ezeket az applikáción belül, a készülék megrázására felugró hibabejelentő felület segítségével közvetlenül az alkalmazás fejlesztője felé is lehet jelezni.

Az appok elérhetősége és használati útmutatója megtalálható honlapunk menüjén keresztül, a Mobilapp oldalon.