Módosul a menetrend

Fotó: Szép Zsóka / TelePaks archív

Miután Paks Város Önkormányzatának Közlekedési Munkacsoportja megtárgyalta, a Városépítő Bizottság pedig elfogadta, 2022. szeptember 1-jén bevezetésre kerül a Paksi Közlekedési Kft. menetrendjének módosítása. Az új menetrendben a következő változások érvényesülnek.

 • Az iskolai előadási napokon üzemeltetett 1/A vonalon közlekedő járatok esetében az első járat a Gesztenyés utcai végállomásról 6:00 órakor indul, az utolsó járat 18:00 órás indulási idejében nincs változás. A módosítás következményeként az 1 és 1/A viszonylatokon a Gesztenyés utcából közlekedő járatok között a járatkövetési idő 15 perce változik (azaz a korábbi csúcsidőn kívüli közlekedési rend lesz életben). Ennek megfelelően a Gesztenyés utcából a következő időpontokban indulnak az autóbuszjáratok 6:00 óra és 18:00 óra közötti időszakban:
  • minden egész órakor 1/A járat indul,
  • minden óra 15 perckor 1-es járat indul,
  • minden óra 30 perckor 1/A járat indul, illetve
  • minden óra 45 perckor 1-es járat indul.
 • A 2-es vonalon közlekedő járatok indulási ideje módosul, 2022. szeptember 1-től a viszonylat üzemkezdetétől üzemzárásáig minden óra 25 perckor indulnak az autóbuszjáratok. A járatsűrűség változatlan marad.
 • A 3-as vonalon közlekedő járatok esetében a hidegvölgyi városrészbe csupán az egyik irányban – az Autóbusz-állomásról induló járatok esetében – történik beközlekedés, az öreghegyi végállomás irányából indulók esetében nem. A járatkövetési idő nem, a járatok indulási ideje azonban módosul:
  • az Autóbusz-állomásról az Öreghegy irányába közlekedő járatok minden egész órában indulnak,
  • az Öreghegy irányából az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok pedig a közlekedés tartama alatt minden óra 15 perckor indulnak.

Az 1, a 3/B és a 3/I vonalon közlekedő járatok menetrendjében nem történik változás a korábbiakhoz képest. Az 1/S vonalon csak a nyári tanítási szünet időtartama alatt közlekedtetünk járatokat, így ezt szintén nem érinti a módosítást.

A fenti változtatások mellett bevezetésre kerül az úgynevezett tanszüneti menetrend, mely az őszi, téli és a tavaszi tanítási szünet tartama alatt lesz érvényben. A tanszüneti menetrend érvényességi ideje alatt az 1/A vonalon nem fognak járatok közlekedni, hasonlóan a nyári tanítási szünet idején érvényes menetrendhez.

Honlapunk menetrendi oldala már az új menetrendnek megfelelő információkat tartalmazza, ezért utasaink a szeptember 1-től érvényes adatokat ott megtalálják.

Augusztus 31-ig természetesen a megszokott nyári menetrend érvényes.