Nem közlekedünk a Malom-hegyre

A Mezőföldvíz Kft. kérésére a mai napon 10:30 órakor leállítottuk az autóbuszközlekedést a Malom-hegyen. A korlátozás mindaddig érvényben marad, amíg a forgalom akadályozná az ott végzett hibaelhárítást.

Napok óta tartó csőtöréses gondokkal küzdenek a Malom-hegyen. A Mezőföldvíz Kft. munkatársai folyamatosan dolgoznak az útbontással járó helyreállításon annak érdekében, hogy az ünnepek idejére minél hamarabb helyreálljon a közműszolgáltatás az érintett háztartásokban. A szolgáltató jelezte felénk, hogy buszaink (méretükből kifolyólag) akadályozzák a gyors munkavégzést, ezért azt kérte, hogy a javítás elkészültéig járataink ne hajtsanak az érintett területre. Mivel a probléma sok háztartást érint és a forgalom korlátozása lehetővé teheti, hogy a szolgáltatás helyreálljon az ünnepekre, ezért a kérésnek Társaságunk eleget tett.

2022. december 24-én 10:30 óra után járataink nem fognak felmenni a Malom-hegyre. A korlátozás a 3, a 3/B és a 3/I vonalakon közlekedő járatokat érinti, melyeken ki fognak maradni a Tavasz utca, a Vegyesbolt, a Munkácsy Mihály utca elnevezésű megállók, valamint az Öreghegy utcai végállomás. Ezek a járatok az Anna utcáig fognak közlekedni, amely átmeneti érkező végállomásként fog üzemelni. Ellenkező irányban a járatok a Szent István téren fognak várakozni a menetidejükre, amely átmeneti induló végállomásként fog üzemelni ezeken a vonalakon.

A korlátozást Társaságunk mindaddig érvényben tartja, amíg a Mezőföldvíz azt nem jelzi felénk, hogy járataink biztonságosan és a munkát nem zavaróan ismét közlekedhetnek a területen, vagy a javítási munkavégzés befejeződik. Erre az időre köszönjük utasaink türelmét.

A módosítás a többi vonalon közlekedő járatokat nem érinti.