Ünnepi jókívánságok

Áldott, a szerettei körében és jó egészségben eltöltött karácsonyi ünnepeket és sikeres, biztonságos 2022-es esztendőt kíván a Paksi Közlekedési Kft. minden kedves utasának!

Izgalmas év volt a 2021-es a paksi tömegközlekedés életében. Társaságunk év elején ingyenes promóciós járatokkal mutatkozott be, majd a szakértőkkel és a lakosság képviselőivel közösen kialakított menetrend szerint megkezdte a helyi közösségi személyszállítási tevékenységét. Az év során a paksi lakosság megismerte és megszerette a teljes mértékben elektromos meghajtású járműflottát.

Az idei év során elkészült a Szentháromság tér rekonstrukciója. Az átépítés ideje alatt járataink terelt útvonalon közlekedtek. Paks Város Önkormányzata megrendelésében megkezdődött cégünk komplex telephelyének kivitelezése, ahol irodaépület, szervizcsarnok és autóbuszmosó is helyet kap, míg a töltő infrastruktúra kiépítése még a 2020-as év projektje volt.

2021-ben a paksi elektromos autóbuszok több mint 484.000 km távot tettek meg a város útjain. Dízel üzemű járműflottával ugyanez a futásteljesítmény kb. 850 tonna CO2 termeléssel járt volna, miközben a Paksi Közlekedési Kft. autóbuszai 100%-ban elektromos meghajtásúak, vagyis közlekedtetésük minimális emisszióval jár. Mivel az elektromos áram olcsóbb a nyersolaj alapú üzemanyagnál, ezért a paksi tömegközlekedés nem csak környezetkímélőbb és kényelmesebb, de egységáron számolva gazdaságosabban is üzemeltethető a hagyományos megoldásoknál.

Köszönjük minden utasunknak a megtisztelő bizalmat. Válasszanak bennünket jövőre is egy gazdaságosabb, biztonságosabb, fenntarthatóbb és környezetkímélőbb közlekedés érdekében!