Forgalomterelés a Szent István tér lezárása miatt

2022. március 15-én 9:30 órától 11:30 óráig rendezvény miatt le fogják zárni a Szent István teret a Római Katolikus Plébánia épületétől a Szentháromság térig. Ebben az időszakban autóbuszjárataink módosított útvonalon fognak közlekedni.

A paksiak számára nem újdonság, hogy egyes jelentős állami ünnep vagy egyéb városi rendezvény alkalmával a Szent István teret a város átadja a gyalogosoknak, a gépjárműforgalom elterelésével teret biztosítva az Erzsébet Nagy Szálloda előtt ünnepségek megtartására. Így lesz ez az idei március 15-i állami ünnep alkalmával is: a gépjárműforgalom elől lezárják a Szent István teret a Hegyhát utca és a Szentháromság tér között. Ebben az időszakban autóbuszjárataink az alábbiak szerint módosított útvonalon fognak közlekedni.

Az 1-es vonalon indított járatok egyik irányban sem fogják érinteni a Táncsics utca, Orvosi rendelő, Dózsa György út 32., Szent István tér valamint Anna utca megnevezésű megállóhelyeket, hanem a 6. számú fő közlekedési úton közlekedve teremtenek összeköttetést az Autóbusz-állomás és Dunakömlőd között.

A 3-as vonalon indított autóbuszjáratok az Autóbusz-állomásról történő indulás után szintén a 6. számú fő közlekedési úton közlekedve fogják megközelíteni a Malom-hegyet, így nem fogják érinteni a Gyógyfürdő, az Orvosi rendelő, a Dózsa György út 32., a Bástya utca, az Üstökös utca, a Nyár utca és a Szent István téri megállóhelyeket. A 6-os útról érkezve megállnak az Anna utcai megállónál, majd onnan tovább haladnak a Malom-hegy irányába. Az Öreghegy utca megnevezésű végállomásról induló járatok beközlekednek a hidegvölgyi városrészbe, majd a Szentháromság téren keresztül az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti úton keresztül kiközlekednek a 6. számú fő közlekedési útra, így érkeznek az Autóbusz-állomásra. Nem érintik tehát a Szent István tér, Dózsa György út 32., Orvosi rendelő, Gyógyfürdő megállóhelyeket.

A 9:15 órakor mindkét végállomásról induló 1-es járatok számára még biztosítják a szervezők a területen történő áthaladást annak érdekében, hogy a rendezvényre látogatók ezeket a járműveket az odautazáshoz igénybe vehessék. A lezárás feloldásakor minden járatunk vissza fog térni a meghirdetett menetrend szerinti útvonalára.