MAN elektromos autóbuszt tesztelünk

2022. március 1-jén érkezett meg telephelyünkre az az MAN Lion’s City E típusú autóbusz, amelyet a gyártó képviselője és a Társaságunk között létrejött szerződés értelmében kipróbálás céljából kaptunk. A tesztüzem célja, hogy a típussal kollégáink megismerkedjenek mint a jövőben tervezett flottabővítés egyik lehetséges modelljével, illetve kiderüljön, hogy a valós üzemszerű környezetben megfelel-e a paksi igényeknek.

Ennek érdekében a járművet már aznap menetrend szerinti járatba állítottuk, és a busz azóta is folyamatosan vezénylésre kerül. A kedves utasok elsősorban az 1-es vonalon találkozhatnak vele és próbálhatják ki.

A gépjármű teljesen elektromos meghajtású, névleges hatótávja a gyártó által megadottat szerint 550km is lehet egy töltéssel, melyhez a tápellátást egy 480kWh bruttó kapacitású akkumulátor egység biztosítja. Az akkumulátor maximum 150kW teljesítménnyel tölthető. A központi villanymotor 160kW tartós és 270kW pillanatnyi teljesítményre, illetve 2100Nm nyomtaték leadására képes. A jármű 12,2m hosszú, 2,55m széles és 3,4m magas.

A tesztelésre kapott autóbusz maximális befogadóképessége 80 fő, melyből 34 fő számára biztosított ülőhely. A jármű alkalmas 1 fő kerekesszékben közlekedő utas fogadására is.