Már mobiljeggyel is utazhat!

Február 1-jén hajnalban társaságunk is bekerült a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerébe, amin keresztül okostelenfonról is megválthatja az utazóközönség a menetjegyét és bérletét. Az appban vonaljegyet, napijegyet, hetijegyet, illetve teljes és kedvezményes árú bérleteket is lehet váltani.

A megváltott jegyet vagy bérletet felszálláskor a kihelyezett QR kód beolvasásával érvényesíti az utas. Az érvényesítés hatására megjelenő igazoló animációt a sofőrnek felszálláskor be kell mutatni.

A Nemzeti Mobilfizetési Kft. a cikk írásának pillanatában a saját applikációján kívül a K&H Bank, az OTP Simple és a VoxPay applikációkon keresztül is árusítja a paksi helyi tömegközlekedésben használatos jegyeket és bérleteket. A közlekedési mobiljegy teljes egészében helyettesíti a papír alapú díjtermékeket, és ezeket bármikor, előre megválthatja otthonából, vagy akár a megállóban állva is. A vásárláshoz és az érvényesítéshez (bankkártyán kívül) csak Android vagy iOS rendszert futtató okostelefonra van szükség, melyen van internetkapcsolat és képes fényképezni.

A szolgáltatás igénybevételében a mobiljegyekkel foglalkozó oldalunk nyújt bővebb segítséget, ahonnan kiindulva a mobiljegy beszerzéséhez választott applikáció is letölthető.