Elindultunk

A Paksi Közlekedési Kft. 2021. február 1-jén hétfőn megkezdte közlekedésszervezési és -szolgáltatói tevékenységét. Ettől a naptól a városban közlekedő valamennyi helyijárat a társaság üzemeltetésében áll, cégünk menetrendje szerint szállít utasokat és az általunk kibocsátott menetjegyekkel és bérletekkel vehető igénybe.

Az első menetrend szerinti járatok 5:15 perckor indultak el a Gesztenyés útról illetve a dunakömlődi buszfordulóból az 1-es vonalon, az Autóbusz-állomásról pedig a 2-es vonalon. A 3-as vonalon 5:20 perckor indult el az első menetrend szerint közlekedő autóbusz az Öreghegyről.

A mai naptól kezdve Paks utcáin csak teljesen elektromos, CO2 kibocsátástól mentes autóbuszok közlekednek minden helyijárati viszonylaton. Ezzel mind az utasok komfortjának növekedéséhez, mind a városlakókat érő zajterhelés csökkentéséhez jelentős mértékben járulunk hozzá úgy, hogy közben figyelemre méltóan növekszik a járatkövetési sűrűség és az autóbusszal elérhető területek mennyisége. Bízunk benne, hogy a paksi utazóközönség hamar megismeri és megszereti az új, modern, európai színvonalú szolgáltatást.

Archív fénykép forrása: TelePaks