Mercedes tesztbusz érkezik

Május 19-én ismét tesztbusz fog érkezni hozzánk, amit valós üzemi körülmények között is tesztelni fogunk május 29-ig a HUMDA Zrt. Zöld Busz Program Demonstrációs Mintaprojektjéhez csatlakozva.

Számos járműt teszteltünk már az elmúlt két évben, köztünk különböző típusú Solaris, Ikarus, MAN és Caetano gyártmányokat. Ezúttal egy Mercedes-Benz eCitaro NMC3 típusú, teljesen elektromos meghajtású szóló autóbuszt fogunk kipróbálni.

A jármű Németországból érkezett Magyarországba és június 9-ig fog a kiválasztott hazai tesztpartnerek rendelkezésére állni Kaposváron, Budapesten, Pakson és Békéscsabán.

Miután autóbuszvezetőink megkapják a szükséges típusismereti oktatást, Paks közönsége elsőként a május 20-i Város Napja rendezvényen találkozhat az autóbusszal, ahol a kiállított járműre fel is szállhatnak az érdeklődők.

Május 21. és 29. között fogjuk a tesztbuszt a valós forgalmi körülmények között tapasztalható teszteredmények érdekében menetrend szerinti járatokon közlekedtetni. Utasaink főleg az 1-es vonalon találkozhatnak majd a járművel, de más vonalon is fogjuk használni. Ahogyan azt már megszokhatták, a tesztbuszon történő utazás a város utazóközönsége számára ingyenesen igénybe vehető lesz.

A típusról és tesztjárműről az érdeklődők további információt a magyarbusz.info vonatkozó híradásában olvashatnak.

A tesztelés az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Zöld Busz Program keretében zajló demonstrációs mintaprojekt részeként vált lehetségessé számunkra. A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által koordinált Zöld Busz Program projektjének célja, hogy a mind a lakosság, mind az üzemeltető (ez esetben a Paksi Közlekedési Kft.) hasznos tapasztalatokat szerezzen minél több elektromos meghajtású autóbuszról. A projekt szemléletformálási célokat is szolgál. A Mercedes demózásról az Ügynökség honlapján is tájékozódhatnak.