Sajtóközlemény

A Paksi Közlekedési Kft. részvételével megvalósuló E-MOB Interreg Europe projekt záróeseménye a „Felrázzuk Európát: regionális politikák és stratégiák az elektromobilitás szolgálatában“ címmel 2023. május 11-én kerül megrendezésre a romániai Nagyszebenben. Az eseményen közlekedési szakemberek, szakértők és természetesen a projekt partnerei lesznek jelen; magyar részről a Paksi Közlekedési Kft. munkatársain túl a Miniszterelnökség és a HUMDA Zrt. képviselői vesznek részt.

Az esemény középpontjában a regionális- és szakpolitikai eszközök elektromobilitás támogatásában betöltött szerepéről szóló panelbeszélgetés fog állni, amelyben a projektpartnereken kívül kiemelt szakértők fogják feltárni, hogy miként képeseket az EU-s finanszírozású programok a fenntartható közlekedési módok és a tömegközlekedés térnyerésének támogatására.

Ahogyan az E-MOB projekt fő célja a régiók közötti tapasztalatcsere, úgy a zárókonferencia célja is az, hogy megoszthassuk tapasztalatainkat és új kapcsolatokat építhessünk egy fenntarthatóbb és zöldebb jövő reményében. A rendezvény során természetesen szó lesz az E-MOB projekt keretében elért eredményekről és a projekt elektromobilitás támogatásában betöltött szerepéről is.

A projektről angol nyelven https://projects2014-2020.interregeurope.eu/e-mob/ oldalon tudhat meg többet.