Útlezárás Dunakömlődön

A Béke utca 30. előtti csőtörés miatt az üzemzavar elhárításáig módosított útvonalon közlekednek az 1-es járatok, melyen egyik irányban sem érintik a Dunakömlőd, Óvoda megállóhelyeket.

Április 13-án teljes szélességében lezárta a Béke utcát a Mezőföldvíz, mivel a 30-as házszám előtt csőtörés történt. Az üzemzavar elhárítása várhatóan hosszabb időt, akár több hetet is igénybe vehet, mivel az útburkolat is javításra fog szorulni.

A forgalmi akadály megszüntetéséig az 1-es járatok Paks felől érkezve nem hajtanak be a Béke utcába, hanem a 6-os számú főközlekedési úton tovább haladva a Palotás üzemanyagtöltő állomásnál fordulnak be a lakott területre. Itt megállnak Dunakömlőd, Szabadság út megállóhelyen, majd tovább közlekednek a Dunakömlőd, forduló végállomásig.

Dunakömlődről indulva a Szabadság úti megálló érintése nélkül hajtanak ki a benzinkútnál a 6-os főútra, majd a bicikliútra átvezető gyalogátkelőnél lévő „Paks (Dunakömlőd), autóbusz-váróterem” megnevezésű helyközi megállónál veszik fel az utasokat, mielőtt járati útvonalukat a menetrendben meghirdetett módon folytatják.

Az Óvodánál található megállók mindkét irányban kimaradnak, továbbá Paks irányába kimarad a Szabadság úton lévő megállóhely is. Dunakömlődről Paks felé utazni kívánó utasaink a végállomáson és a fent jelzett helyközi megállón kívül igénybe vehetik vehetik a Szabadság úton északi irányban lévő megállót is, mely esetben a végállomáson meg kell várniuk a visszaindulást.

A módosulás csak az 1-es járatokat érinti. A forgalmi akadály megszűnéséről e hír frissítésével is értesíteni fogjuk tisztelt utasainkat.