Skywell tesztbusz érkezett

Egy hétig fogjuk tesztelni a kínai gyártó járművét a város útjain.

A Skywell New Energy Automobile Group az alternatív hajtású járművek gyártásának egyik vezető vállalata Kínában. A csoport minden technológiai tudással rendelkezik a haszon- és személygépjárművek gyártásához. Fő tevékenységi körébe tartoznak az alternatív hajtású személygépjárművek, nagy és közepes méretű buszok, kisbuszok, logisztikai járművek és különleges rendeltetésű járművek gyártása, a kutatás és fejlesztés, valamint alapvető alkatrészek gyártása hagyományos és alternatív meghajtású járművekhez. 2017-ben a Skywell csoport 10.633 db járművet gyártott és értékesített, és a China New Energy Bus Million Club hivatalos tagja lett. 2018 októberében a Skywell csoportot Jiangsu tartományban kiemelt céggé választották. 2019-ben termelése és értékesítései alapján a csoport az első helyet szerezte meg az alternatív hajtású járművek gyártása terén Jiangsu tartományban, teljes Kínában pedig a másodikat.

Az NCL6128BEV típusszámú, kettő tengelyes és három ajtós felépítményű jármű 12,2m hosszúságú és teljes flottánkhoz hasonlóan kizárólag elektromos meghajtással rendelkezik. Fő erőforrása 2db, egyenként 192, összesen 384kWh akkutelep, mellyel névlegesen 400-600 km hatótávot kalkulál a gyártó. Az alacsony padlós járműre legfeljebb 33 ülő személy mellett 49 álló utas fér fel.

A tesztbusz elsősorban az 1-es fővonalon lesz látható szombattól csütörtökig, ahol utasaink díjfizetés nélkül vehetik igénybe.

A tesztbuszok az IKOP-3.2.0-15-2021-00040 pályázati azonosítószámú előkészítő projekt részeként érkeznek Társaságunkhoz abból a célból, hogy az előkészítő projekt végére előálló, új buszok beszerzéséről szóló nyílt közbeszerzési kiírás műszaki specifikációjába cégünk és utasaink tapasztalatait is beépíthessük. Az autóbuszok tesztüzeme azt szolgálja, hogy az IKOP előkészítő projekt során olyan járművek beszerzésének előkészítése történhessen meg, amelyek minden valós utazási és üzemeltetési igénynek a lehető legteljesebben megfelelnek.