Skywell tesztbusz érkezett

Egy hétig fogjuk tesztelni a kínai gyártó járművét a város útjain.

A Skywell New Energy Automobile Group az alternatív hajtású járművek gyártásának egyik vezető vállalata Kínában. A csoport minden technológiai tudással rendelkezik a haszon- és személygépjárművek gyártásához. Fő tevékenységi körébe tartoznak az alternatív hajtású személygépjárművek, nagy és közepes méretű buszok, kisbuszok, logisztikai járművek és különleges rendeltetésű járművek gyártása, a kutatás és fejlesztés, valamint alapvető alkatrészek gyártása hagyományos és alternatív meghajtású járművekhez. 2017-ben a Skywell csoport 10.633 db járművet gyártott és értékesített, és a China New Energy Bus Million Club hivatalos tagja lett. 2018 októberében a Skywell csoportot Jiangsu tartományban kiemelt céggé választották. 2019-ben termelése és értékesítései alapján a csoport az első helyet szerezte meg az alternatív hajtású járművek gyártása terén Jiangsu tartományban, teljes Kínában pedig a másodikat.

Az NCL6128BEV típusszámú, kettő tengelyes és három ajtós felépítményű jármű 12,2m hosszúságú és teljes flottánkhoz hasonlóan kizárólag elektromos meghajtással rendelkezik. Fő erőforrása 2db, egyenként 192, összesen 384kWh akkutelep, mellyel névlegesen 400-600 km hatótávot kalkulál a gyártó. Az alacsony padlós járműre legfeljebb 33 ülő személy mellett 49 álló utas fér fel.

A tesztbusz elsősorban az 1-es fővonalon lesz látható szombattól csütörtökig, ahol utasaink díjfizetés nélkül vehetik igénybe.