Szüreti nap Dunakömlődön

A 2021. szeptember 18-i rendezvény, illetve az annak részeként megszervezett felvonulás miatt módosított útvonalon fognak közlekedni az 1-es járatok, és ezen a viszonylaton kisebb késésekre is számítani kell.

Szeptember 18-án tartják meg a XXIII. Dunakömlődi Szüreti Napot. Az egész napos rendezvény miatt az 1-es vonalon közlekedő járatok menetidejében késések fordulhatnak elő.

A hagyományos felvonulásra idén is sor kerül, a menet a falu végi buszfordulóból indul és a faluházhoz érkezik. A gyalogos közlekedés miatt a vonulás idejére a menetrendtől eltérő útvonalon fognak közlekedni az 1-es járatok, az alábbiakban részletezett módon.

Mivel a kömlődi buszfordulót nem tudjuk érinteni, ezért a 12:45 és a 14:15 között a Gesztenyés utcáról induló 1-es járatok Dunakömlődre beérve nem fordulnak be a csárdánál a Béke utca felé, hanem végighajtanak a 6-os számú főúton a benzinkútig, ahol a lakott területre befordulva déli irányban megállnak a Szabadság úti megállóban, amely ez alatt az idő alatt a járatok végállomásaként fog üzemelni. Tehát Dunakömlőd felé nem fogják buszaink érinteni a Dunakömlőd, óvoda, valamint a Dunakömlőd, forduló megállóhelyeket.

Visszafelé 13:15 és 14:45 között, a Szabadság úti megállóból, az érvényes menetrendi indulási idő szerint indulnak a járatok, érintve a Dunakömlőd, óvoda megállóhelyet. Ezeken a járatokon tehát csak annyi a változás a menetrendhez képest, hogy a járatok nem a fordulóból, hanem a Szabadság útról fognak indulni.

Az esemény teljes programja megtekinthető a szervezők által kiadott plakáton.

Program