A gépjárműflotta megtekintése

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter, illetve Szabó Péter, Paks Város polgármestere közösen tekintették meg 2020. december 4-én az IKOP-3.2.0-15-2016-00020 azonosító számú támogatási szerződés által biztosított forrásból beszerezett és a Paksi Közlekedési Kft. részére üzemeltetésre átadott alternatív meghajtású, elektromos autóbuszflottát.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, 2020 második harmadik negyedévében megérkezett Paksra a Solaris Bus & Coach S.A. által gyártott 10 darab, teljes egészében elektromos meghajtású busz. Ezekkel a járművekkel kívánja a város vezetése megoldani Paks közigazgatási határain belül a menetrend szerinti helyi járati közösségi közlekedést, mely feladat ellátására társaságunkat bízta meg.

Süli János úgy fogalmazott, hogy Paks okos és zöld várossá tételét tűzték ki célul. Ennek a folyamatnak jelentős lépése lesz, amikor az új szolgáltatás elindításakor kivezetik a város utcáiról a dízel üzemű helyi járatokat. A járatok sűrítésével és a korábban tömegközlekedéssel fel nem tárt településrészek bevonásával társaságunk szeretne hozzájárulni ahhoz a törekvéshez, hogy minél több embernek legyen lehetősége a kényelem feladása nélkül otthon hagyni személyautóját, így csökkentve a város útjainak túlterheltségét.

Szabó Péter polgármester arról tájékoztatta a sajtón keresztül a város lakosságát, hogy az autóbuszok hamarosan fel fognak tűnni településszerte, ugyanis megkezdődik a szolgáltatást a jövőben ellátó közösségi közlekedési eszközök tesztüzeme.

Az eseményen a társaságunk részéről részt vett Szabó Zoltán ügyvezető, valamint munkatársunk, Király István. A bejárásról a TelePaks számolt be.

Forrás: TelePaks