Ismét ülésezett a közlekedési munkacsoport

A Paks Város Önkormányzatának képviselő-testülete által létrehozott közlekedési munkacsoport 2020. október 26-án tartotta második ülését.

Az első ülésen elhangzott képviselői kéréseket figyelembe véve, az azóta eltelt néhány nap során a Paksi Közlekedési Kft. szakemberei átdolgozták a tervezett vonalhálózatot és a menetrendet, melyeket ezen ülés alkalmával tártak a képviselő-testületből delegált képviselők, Pálmai Klára képviselő asszony és Mezősi Árpád képviselő úr elé.

Kollégáink elmondták: megvizsgálták a képviselők által javasolt városrészek bevonásának lehetőségét, és ezen területek vonalhálózatba bekötése mellett a járatok menetrendjét is úgy alakították át, hogy az megkönnyítse az ott élő általános iskolások számára az iskolába eljutást, illetve hazajutást.

A munkacsoport tárgyalta néhány megálló átnevezésének a lehetőségét is, de a Társaság szakemberei egyelőre jónak látják megtartani a Volánbusz Zrt. által használt megnevezéseket annak érdekében, hogy lehetséges legyen közös útvonaltervezőt, menetrendi keresőt használni.

Mivel a munkacsoport a közlekedés-szervezést és a szolgáltatás-előkészítést illető minden lényeges kérdést megtárgyalt, megállapította, hogy a képviselő-testület által rászabott feladatot elvégezte. Ezután a jelenlévő képviselők felkérték a Paksi Közlekedési Kft. szakembereit, hogy készítsék elő a képviselőtestület számára a szükséges anyagokat, hogy a soron következő testületi ülésen a helyi közösségi közlekedés vonalhálózatának, a menetrendjének, és tarifarendszerének kérdése napirendre kerülhessen.

(A munkacsoport első, alakuló üléséről korábban szintén beszámoltunk.)