Megalakult a munkacsoport

2020. október 19-én megtartotta első ülését a helyi közösségi közlekedés ellátására kijelölt önkormányzati munkacsoport. A munkacsoport feladata a közlekedésszervezés és szolgáltatásellátás előkészítéséhez szükséges önkormányzati és testületi döntések előkészítése azzal a céllal, hogy a társaságunk által kidolgozott, szakmailag megalapozott javaslatokat előre egyeztetve lehessen a testület elé terjeszteni.

A munkacsoportot az önkormányzati képviselőtestület a 2020. október 7-i ülésén meghozott, 198/2020-as (X. 7.) határozattal alakította meg. Tagjai Pálmai Klára képviselő asszony és Mezősi Árpád képviselő úr a testület részéről, illetve Szabó Zoltán ügyvezető, Király István valamint Nemeskéri Zsolt urak a Paksi Közlekedési Kft. részéről.

Az első ülés legfontosabb témája a Paksi Közlekedési Kft. által üzemeltetendő járatok vonalhálózatának és menetrendjének kialakítása volt. Ez egy lényeges, központi eleme a döntéselőkészítésnek, melytől nagyban függ az, hogy a város utazóközönsége elégedett legyen a szolgáltatás minőségével. A Társaság olyan javaslattal készült a találkozóra, mely ennek érdekében jelentős túlszolgáltatást javasol optimalizált árazás mellett, reménység szerint vonzóvá téve a tömegközlekedést a város személygépjárművekkel túlterhelt utcáin. Tervünk egy forgalmi évben nagyjából háromszorosára emelné az indított járatok számát azzal, hogy a vonalhálózat a közlekedésbe jelenleg nem bekapcsolt területeket is érintené. Kollégáink részletesen ismertették a Közlekedéstudományi Intézet tanulmányán alapuló javaslatot, vagyis az egyes járatok útvonalát, megállóhelyeit, a megállók kialakításának feltételeit, időzítését, a járatkövetési időket. Több kérés is elhangozott ezekkel kapcsolatban, melyeket igyekszünk megvizsgálni és beépíteni.

A munkacsoport tagjainak lehetősége nyílik a következő ülésre mélységében is megismerni és véleményezni a Paksi Közlekedési Kft. által javasolt tarifarendszert, valamint ezzel összefüggően a Társaság elfogadásra váró üzletszabályzatát.

Amennyiben a munkacsoport mindezzel kapcsolatban meghozza végső döntését, ezek a témák az önkormányzati képviselőtestület elé kerülnek. Amikor a testület jóváhagyja, mindezt az információt honlapunkon is közzé fogjuk tenni, hogy a város teljes lakossága időben megismerhesse azt.

A munkacsoport üléséről a városi televízió is beszámolt a 2020. október 20-i híradójában. A híradást a TelePaks Médiacentrum Nonprofit Kft. szíves engedélyével közöljük.

Forrás: TelePaks