Ikarus elektromos autóbuszt tesztelünk

November 22-től magyar gyártmányú autóbusszal is találkozhat a városban közlekedő és utazó lakosság Paks útjain.

A mai napon, azaz november 22-én kezdődik annak az Ikarus 120e típusú, alternatív (teljesen elektromos) meghajtású autóbusznak a tesztje, amelyet a magyar gyártó a társaságunkkal létrejött megegyezés keretében kipróbálás céljából biztosított a Paksi Közlekedési Kft. számára. A teszt célja az, hogy megismerjük a gépjárművet mint a jövőben tervezett flottabővítés egyik lehetséges típusát, amennyiben az a valós forgalmi körülmények között igényeinknek megfelelően teljesít.

Ennek érdekében az autóbuszt a közszolgáltatási feladatok ellátásába is be fogjuk vonni, várhatóan már a hét folyamán járatra vezényelve. Ezt természetesen megelőzi egy, a gyártó által tartandó oktatás, melyen a típusspecifikus jellemzőket mutatják be az autóbusz leendő vezetőinek. Ezt követően házon belül fogjuk tesztelni, mielőtt járatra forgatjuk, ahol már az utasaink is kipróbálhatják azt.

Örömmel fogadjuk az utasok véleményét és észrevételeit a járművel kapcsolatban, melyet a Kapcsolat oldalon található űrlap „Ikarus jármű véleményezése” tárgy választásával juttathatnak el hozzánk. Az észrevételeket összegyűjtjük, a típusválasztás során figyelembe vesszük, és anonim módon a gyártóval is megosztjuk, amennyiben ez szükséges.

A tesztbuszok az IKOP-3.2.0-15-2021-00040 pályázati azonosítószámú előkészítő projekt részeként érkeznek Társaságunkhoz abból a célból, hogy az előkészítő projekt végére előálló, új buszok beszerzéséről szóló nyílt közbeszerzési kiírás műszaki specifikációjába cégünk és utasaink tapasztalatait is beépíthessük. Az autóbuszok tesztüzeme azt szolgálja, hogy az IKOP előkészítő projekt során olyan járművek beszerzésének előkészítése történhessen meg, amelyek minden valós utazási és üzemeltetési igénynek a lehető legteljesebben megfelelnek.