Ikarus elektromos autóbuszt tesztelünk

November 22-től magyar gyártmányú autóbusszal is találkozhat a városban közlekedő és utazó lakosság Paks útjain.

A mai napon, azaz november 22-én kezdődik annak az Ikarus 120e típusú, alternatív (teljesen elektromos) meghajtású autóbusznak a tesztje, amelyet a magyar gyártó a társaságunkkal létrejött megegyezés keretében kipróbálás céljából biztosított a Paksi Közlekedési Kft. számára. A teszt célja az, hogy megismerjük a gépjárművet mint a jövőben tervezett flottabővítés egyik lehetséges típusát, amennyiben az a valós forgalmi körülmények között igényeinknek megfelelően teljesít.

Ennek érdekében az autóbuszt a közszolgáltatási feladatok ellátásába is be fogjuk vonni, várhatóan már a hét folyamán járatra vezényelve. Ezt természetesen megelőzi egy, a gyártó által tartandó oktatás, melyen a típusspecifikus jellemzőket mutatják be az autóbusz leendő vezetőinek. Ezt követően házon belül fogjuk tesztelni, mielőtt járatra forgatjuk, ahol már az utasaink is kipróbálhatják azt.

Örömmel fogadjuk az utasok véleményét és észrevételeit a járművel kapcsolatban, melyet a Kapcsolat oldalon található űrlap „Ikarus jármű véleményezése” tárgy választásával juttathatnak el hozzánk. Az észrevételeket összegyűjtjük, a típusválasztás során figyelembe vesszük, és anonim módon a gyártóval is megosztjuk, amennyiben ez szükséges.