Újra járható a Szentháromság tér

2021. augusztus 3-án átadásra került a teljes mértékben felújított Szentháromság tér. A korábbi forgalmi rend szerint megindult a forgalom a területen.

Autóbuszaink 2021. március 1-től nem érintették a Szentháromság teret annak lezárása miatt. Mivel a 3-as vonalon közlekedő autóbuszok korábban itt haladtak át, ezért a felújítás idejére módosítottuk a menetrendünket. A Hidegvölgy-Haladás-Üstökös utcákkal lefedett városrész kiszolgálása fontos, ezért az a megoldás született, hogy március 1-től a Jámbor Pál utcán mint egyetlen, autóbusszal járható alternatív útvonalon keresztül közlekedtek járműveink.

Forrás: TelePaks

A forgalmi korlátozást 6 hónapos időtartamra tervezték, ami végül 5 hónapra rövidült. A felújított teret augusztus 3-án vehette birtokba a járműforgalom.

Az eredeti menetrend helyreállításával a 3-as járatok minden óra 45 perckor indulnak az Öreghegy utcai végállomásból. A hegyről a Tavasz utca megálló irányából a Szentháromság térre megérkezve nyugat felé fordulnak a Petőfi utcára, majd ott rögtön meg is állnak egy új, Petőfi utca névvel ellátott megállóhelyen. A Hidegvölgy utcai megállókat bejárva ismét behajtanak a Szentháromság térre, ahol ismét lesz utasainknak lehetősége le- és felszállni. Az ellenkező irányból, a Szent István tér felől érkezve a buszok áthajtanak a Szentháromság téren és a már említett Petőfi utcai megállóhelyen fognak megállni, majd a Hidegvölgyet bejárva szintén megállnak a Szentháromság téren, mielőtt a Deák Ferenc és az Anna utcán keresztül az Öreghegy felé tovább indulnak.

További változás, hogy a 3/B és a 3/I járatok is meg fognak állni a Szentháromság téren, amikor az Öreghegy felől a területre érkeznek.