Útlezárás feloldva

Frissítés: 17 óra előtt pár perccel befejezte az útlezárást szükségessé tevő munkáit a Mezőföldvíz és visszaadta a területet a közlekedés számára. Így az 5 óra után induló járataink már az eredeti, meghirdetett menetrend szerinti útvonalon fognak közlekedni. Köszönjük a lakosság türelmét.


Értesítjük a tisztelt utazóközönséget, hogy útlezárás miatt járataink átmenetileg nem tudják megközelíteni az Öreghegyet. Emiatt a 3-as, 3/B illetve 3/I vonalon a buszok rövidített útvonalon közlekednek. Az 1-es vonalakon az Anna utcai megálló kimarad.

Nem tervezett szennyvízhálózati hibaelhárítási munkát folytat a Mezőföldvíz Kft, amely a Deák Ferenc után teljes szélességű útlezárással jár. A forgalmi akadály miatt több járatunk is módosul a karbantartás idejére.

  • Az 1-es vonalon közlekedő autóbuszok az Autóbusz-állomásnál kimennek a 6-os főútra, és úgy közlekednek Dunakömlőd irányába. Ennek oka, hogy a Deák Ferenc utca – 6-os főút kapcsolat a lezárás miatt nem járható, az Erzsébet Nagy Szálló mögötti összeköttetésnél pedig balra kanyarodni tilos. Így a Táncsics Mihály utca, Orvosi rendelő, Dózsa György út 32, Szent István tér és Anna utca megállók kimaradnak ebben az irányban. Visszafelé csak az Anna utca marad ki.
  • Az 1/A vonalon az Anna utcai megálló kimarad, a járatok a Szent István térig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza.
  • A 3-as vonal utolsó állomása a Szentháromság tér lesz, miután a járatok az Nyár, Üstökös és Bástya utcákat bejárták. Mivel az Anna utca megközelíthetetlen, busszal járható alternatív útvonal pedig nem létezik az Öreghegyre, ezért ez a terület átmenetileg kimarad a szolgáltatásból (tehát a buszok nem érintik a Tavasz, Munkácsy, Öreghegy utcákat és a Vegyesbolt megállót). Visszafelé a Szentháromság térről indulnak a járatok, és a Szent István téren bevárják a meghirdetett menetidőt, hogy a csatlakozások ne sérüljenek.

Az átmeneti menetrend módosítás a munkálatok végeztéig tart. Amint a Mezőföldvíz szakemberei megszüntetik a forgalmi korlátozást, visszatérünk a meghirdetett menetrendhez.

Kérjük és köszönjük a kedves utasok megértő együttműködését és türelmét.