Iveco tesztbusz próbálunk ki

Az ECO-tech visiON Kft., az Iveco hivatalos magyarországi viszonteladójának közreműködésével egy héten át tesztelhetjük az olasz gyártó próbajárművét, mely során a plug-in buszt utasaink díjfizetés nélkül igénybe vehetik.

Megérkezett Paksra az az Iveco e-Way háromajtós, tisztán elektromos meghajtású, akkumulátoros szóló busz, amit másfél hétig fogunk tesztelni a Paksi Közlekedési Kft. járati útvonalain. Örülünk annak, hogy gépészeink és utasaink újabb típusról szerezhetnek személyes tapasztalatokat. Ezúttal egy tágas, kényelmes, 26 ülő- és 49 állóhellyel rendelkező járművet állítunk az utazóközönség elé, ami a gyártói adat szerint 378 kWh beépített névleges vontató akkumulátor kapacitással rendelkezik.

Az olasz Iveco buszos divíziójának szárnyai alá tartozó francia Heuliez gyártósoráról idén, 2023-ban gurult le ez a magas felszereltségű, 12 méteres jármű. Az e-Way modellekből 2019-es debütálásuk óta közel 900 példányt állítottak forgalomba Európa-szerte. A típusról további információt a Magyarbusz.info cikkében olvashatnak az érdeklődők.

Korábban már teszteltünk Ikarus, MAN és Mercedes szóló, illetve Solaris három tengelyes buszokat, amik mind teljesen elektromos meghajtásúak voltak, valamint Solaris és Toyota CaetanoBus típusú hidrogén üzemanyagcellás autóbuszt is.

A tesztbuszok az IKOP-3.2.0-15-2021-00040 pályázati azonosítószámú előkészítő projekt részeként érkeznek Társaságunkhoz abból a célból, hogy az előkészítő projekt végére előálló, új buszok beszerzéséről szóló nyílt közbeszerzési kiírás műszaki specifikációjába cégünk és utasaink tapasztalatait is beépíthessük. Az autóbuszok tesztüzeme azt szolgálja, hogy az IKOP előkészítő projekt során olyan járművek beszerzésének előkészítése történhessen meg, amelyek minden valós utazási és üzemeltetési igénynek a lehető legteljesebben megfelelnek.